OU Portal
  • Log In
  • Welcome
  • Applicants
Z6_60GI02O0O8IDC0QEJUJ26TJDI4
{}

Pomocí tohoto dialogu můžete vyhledat domácí autory, čili autory, kteří jsou vedeni v personálních systémech Ostravské univerzity.

Do našeptávače níže napište hledaný text a tento text bude vyhledán ve jméně nebo příjmení autora. Autoři, kteří budou hledanému textu odpovídat, Vám budou nabídnuti v seznamu. Pomocí myši nebo šipek na klávesnici vyberte požadovaného autora.

Našeptávač : 
Přidat autora k záznamu Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu přidat cizího autora, čili autora, který nemá žádný pracovní ani studijní vztah k Ostravské univerzitě. Takto přidaný autor bude do RIV vykázán jako nedomácí.

Pro přidání autora vepište jeho jméno a příjmení do určených položek.

Jméno :
Příjmení :
Přidat k záznamu Zavřít
Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu nahrát soubor PDF. Tento soubor musí obsahovat text tohoto záznamu (text článku, knihy, atd.). Tento soubor je důležitý pro RIV, protože může být použit jako důkaz existence tohoto záznamu.

Pro nahrání souboru klikněte na tlačítko Browse a vyberte soubor, který chcete nahrát. Nahrávání souboru zahájíte tlačítkem Nahrát soubor.

Maximální velikost souboru PDF je omezena na 100 MB.

Soubor : 

Nahrát soubor
Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete stáhnout PDF soubor přiřazený tomuto záznamu. Pro stažení souboru klikněte níže na název tohoto souboru a bude Vám nabídnuta možnost soubor uložit.

Věnujte prosím pozornost také velikosti PDF souboru. Velké soubory se mohou stahovat delší dobu, pokud máte pomalé internetové připojení.

Název souboru :
Velikost souboru :
Zavřít
Publikační činnost


preloading...   Probíhá načítání, čekejte prosím...
publicationId :
tempRecordId :
actionDispatchIndex :
navigationBranch :
pageMode :
tabSelected :
isRivValid :
Typ záznamu * : článek v odborném periodiku (J)
Domácí pracoviště * : Katedra studií lidského pohybu (45050)
Název * : Effects of a four-week very low-carbohydrate high-fat diet on biomarkers of inflammation: Non-randomised parallel-group study
Citace : Cipryan, L., Maffetone, P., Plews, D. a Laursen, P. Effects of a four-week very low-carbohydrate high-fat diet on biomarkers of inflammation: Non-randomised parallel-group study. Nutrition and Health. 2020, 26(1), s. 35-42. ISSN 0260-1060.
Podnázev :
Rok * : 2020
Obor * :
Kód ISSN * : 0260-1060
Oficiální název periodika * : Nutrition and Health
Stát vydavatele periodika * : Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Svazek periodika * : 26
Číslo periodika v rámci svazku * : 1
Číslo článku :
Ročník :
Počet stran článku * : 8
Strana od * : 35
Strana do * : 42
Kód UT WoS :
EID : 2-s2.0-85078913920
Poddruh recenzovaného článku : Článek v databázi SCOPUS (Jsc)
Klíčová slova anglicky * :
Ketogenic diet; adiponectin; interleukin-6; leptin
Popis v původním jazyce * :
Background: It is commonly assumed that increased dietary fat and/or caloric excess induces chronic inflammatory processes, since the association between obesity and chronic adipose tissue with systemic inflammation has been shown previously. As far as we know, the reported health benefits of a VLCHF or ketogenic diet have not adequately involved an evaluation of biomarkers of inflammation. Aim: This study investigated the effects of a four-week very low-carbohydrate high-fat (VLCHF) diet in healthy young individuals on biomarkers of inflammation. Methods: Eighteen moderately trained males (age 23.8 ± 2.1 years) were assigned to two groups. One group switched to a non-standardised VLCHF diet for four weeks, while the second group remained consuming their normal habitual diet (HD). Biomarkers of inflammation (adiponectin, leptin, resistin and interleukin-6) and substrate metabolism (fasting glucose and triacylglyceride concentrations) were analysed from blood at baseline and after four weeks. Results: There was moderate evidence for substantial changes in leptin serum concentrations in the VLCHF group, with small to large decreases compared to the HD group after four weeks (effect size = 0.78, 95% CI 0.42, 0.93, p = 0.008; Bayes Factor10 = 5.70). No substantial between-group change differences over time were found across any other biomarkers. Conclusions: A four-week period of consuming a VLCHF diet in healthy young men was not associated with any considerable changes in markers of inflammation but showed evidence for lowered serum leptin concentrations relative to the HD group.
Popis v anglickém jazyce * :
Typ zdroje financování výsledku * :
Seznam projektů :
ID Projektu Název projektu
Seznam ohlasů : 
Ohlas
R01: RIV/61988987:17450/20:A21024XZ

© 2019 Centre for Information Technology

  • Technická podpora :
  • Mgr. Olga Blahutová (phone: +420 597 091 129, phone flap for UO: 1129)
  • Ing. Lucie Svitaneková (phone: +420 597 091 108, phone flap for UO: 1108)
Complementary Content
  • ${title}${badge}
${loading}