OU Portal
  • Log In
  • Welcome
  • Applicants
Z6_60GI02O0O8IDC0QEJUJ26TJDI4
{}

Pomocí tohoto dialogu můžete vyhledat domácí autory, čili autory, kteří jsou vedeni v personálních systémech Ostravské univerzity.

Do našeptávače níže napište hledaný text a tento text bude vyhledán ve jméně nebo příjmení autora. Autoři, kteří budou hledanému textu odpovídat, Vám budou nabídnuti v seznamu. Pomocí myši nebo šipek na klávesnici vyberte požadovaného autora.

Našeptávač : 
Přidat autora k záznamu Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu přidat cizího autora, čili autora, který nemá žádný pracovní ani studijní vztah k Ostravské univerzitě. Takto přidaný autor bude do RIV vykázán jako nedomácí.

Pro přidání autora vepište jeho jméno a příjmení do určených položek.

Jméno :
Příjmení :
Přidat k záznamu Zavřít
Zavřít
Publikační činnost


preloading...   Probíhá načítání, čekejte prosím...
publicationId :
tempRecordId :
actionDispatchIndex :
navigationBranch :
pageMode :
tabSelected :
isRivValid :
Typ záznamu * : prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)
Domácí pracoviště * : Katedra studií lidského pohybu (45050)
Název * : Vliv nízko-sacharidové diety na sportovní výkon
Citace : Cipryan, L. Vliv nízko-sacharidové diety na sportovní výkon. In: Tělovýchovné lékařství 2019. Olomouc: Česká společnost tělovýchovného lékařství. 2019.
Podnázev :
Rok : 2019
Obor : Sport a aktivity volného času
Místo konání : Olomouc
Stát konání akce : Česká republika
Název akce : Tělovýchovné lékařství 2019
Datum od :
Datum do :
Druh prezentace : Přednáška
Instituce : Česká společnost tělovýchovného lékařství
Klíčová slova anglicky :
Popis v původním jazyce :
Význam sacharidů ve stravě člověka je téma diskutované s různou intenzitou už více než sto let. Dle současných poznatků je zřejmé, že nadbytek sacharidů ve stravě člověka může být jednou z příčin rozmachu nejrůznějších civilizačních onemocnění, zejména pak kardiovaskulárního a metabolického charakteru. Zároveň je stále častěji poukazováno na to, že tradiční doporučení omezovat tuky ve stravě člověka není dostatečně opodstatněno, ani vědecky prokázáno. I z těchto důvodů se nízko-sacharidové stravování stává středem pozornosti sportovců. Již několik dní totiž stačí k tomu, aby významné omezení příjmu sacharidů ve stravě způsobilo podstatné metabolické změny, tzn. tuky se stávají primárním zdrojem energie. Tento efekt nutričně navozené fyziologické ketózy má u takto adaptovaného sportovce pozitivní vliv především na vytrvalostní svalový výkon. Určité pochybnosti však stále přetrvávají u vysoce intenzivních svalových výkonů, pro něž zatím neexistuje dostatek vědecké evidence o vlivu dlouhodobé nízko-sacharidové diety. První výsledky z naší laboratoře ale ukazují, že svalový výkon při vysoce intenzivním intervalovém tréninku po 4 až 12 týdnech nízko-sacharidové diety není nijak narušen. Nicméně, k tvorbě jednoznačných závěrů je zapotřebí další vědecké zkoumání.
Popis v anglickém jazyce :
Typ zdroje financování výsledku : Jiné veřejné zdroje
Seznam projektů :
ID Projektu Název projektu
Seznam ohlasů : 
Ohlas
R01:

© 2019 Centre for Information Technology

  • Technická podpora :
  • Mgr. Olga Blahutová (phone: +420 597 091 129, phone flap for UO: 1129)
  • Ing. Lucie Svitaneková (phone: +420 597 091 108, phone flap for UO: 1108)
Complementary Content
  • ${title}${badge}
${loading}