OU Portal
  • Log In
  • Welcome
  • Applicants
Z6_60GI02O0O8IDC0QEJUJ26TJDI4
{}

Pomocí tohoto dialogu můžete vyhledat domácí autory, čili autory, kteří jsou vedeni v personálních systémech Ostravské univerzity.

Do našeptávače níže napište hledaný text a tento text bude vyhledán ve jméně nebo příjmení autora. Autoři, kteří budou hledanému textu odpovídat, Vám budou nabídnuti v seznamu. Pomocí myši nebo šipek na klávesnici vyberte požadovaného autora.

Našeptávač : 
Přidat autora k záznamu Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu přidat cizího autora, čili autora, který nemá žádný pracovní ani studijní vztah k Ostravské univerzitě. Takto přidaný autor bude do RIV vykázán jako nedomácí.

Pro přidání autora vepište jeho jméno a příjmení do určených položek.

Jméno :
Příjmení :
Přidat k záznamu Zavřít
Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu nahrát soubor PDF. Tento soubor musí obsahovat text tohoto záznamu (text článku, knihy, atd.). Tento soubor je důležitý pro RIV, protože může být použit jako důkaz existence tohoto záznamu.

Pro nahrání souboru klikněte na tlačítko Browse a vyberte soubor, který chcete nahrát. Nahrávání souboru zahájíte tlačítkem Nahrát soubor.

Maximální velikost souboru PDF je omezena na 100 MB.

Soubor : 

Nahrát soubor
Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete stáhnout PDF soubor přiřazený tomuto záznamu. Pro stažení souboru klikněte níže na název tohoto souboru a bude Vám nabídnuta možnost soubor uložit.

Věnujte prosím pozornost také velikosti PDF souboru. Velké soubory se mohou stahovat delší dobu, pokud máte pomalé internetové připojení.

Název souboru :
Velikost souboru :
Zavřít
Publikační činnost


preloading...   Probíhá načítání, čekejte prosím...
publicationId :
tempRecordId :
actionDispatchIndex :
navigationBranch :
pageMode :
tabSelected :
isRivValid :
Typ záznamu * : článek v odborném periodiku (J)
Domácí pracoviště * : Katedra biologie a ekologie (31700)
Název * : High content analysis of sea buckthorn, black chokeberry, red and white currants microbiota - a pilot study
Citace : Lukša, J., Vepštaite-Monstaviče, I., Yurchenko, V., Serva, S. a Serviene, E. High content analysis of sea buckthorn, black chokeberry, red and white currants microbiota - a pilot study. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. 2018, 111(září), s. 597-606. ISSN 0963-9969.
Podnázev :
Rok * : 2018
Obor * :
Kód ISSN * : 0963-9969
Oficiální název periodika * : FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Stát vydavatele periodika * : Spojené státy americké
Svazek periodika * : 111
Číslo periodika v rámci svazku * : září
Číslo článku :
Ročník :
Počet stran článku * : 10
Strana od * : 597
Strana do * : 606
Kód UT WoS : 000441643400065
EID :
Poddruh recenzovaného článku : Článek v impaktovaném časopise (Jimp)
Klíčová slova anglicky * :
Microbial ecology; Microbiota; Sea buckthorn; Black chokeberry; CurrantARONIA-MELANOCARPA; ANTIFUNGAL ACTIVITY; BOTRYTIS-CINEREA; PLANT PATHOGEN; YEAST STRAINS; GRAPE BERRIES; BROWN-ROT; FRUIT; CRYPTOCOCCUS; COMMUNITIES
Popis v původním jazyce * :
The high potential of sea buckthorn, black chokeberry, red and white currants in healthy food industry boosted interest in the plant cultivation. The present study is the first work providing comprehensive information on microbial populations of these berries. Next Generation Sequencing allowed identification of eukaryotic and prokaryotic microorganisms prevalent on specific berries, including uncultivable microorganisms. Our study revealed the broad diversity of berries-associated bacterial and fungal microorganisms. Analysis of representative microbial OTUs showed a clear separation among inhabitants of sea buckthorn, black chokeberry and both currants, indicating plant-defined differences in the composition of the bacterial and fungal microbiota. Among the microorganisms distributed on tested berries, we documented potentially beneficial fungi and bacteria along with potential phytopathogens or those harmful for humans. Thus, plant microbiota appears to be highly relevant for the evaluation of the microbiota impact on food quality and human health.
Popis v anglickém jazyce * :
Typ zdroje financování výsledku * : Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace
Seznam projektů :
ID Projektu Název projektu
Seznam ohlasů : 
Ohlas
R01: RIV/61988987:17310/18:A1901X17

© 2019 Centre for Information Technology

  • Technická podpora :
  • Mgr. Olga Blahutová (phone: +420 597 091 129, phone flap for UO: 1129)
  • Ing. Lucie Svitaneková (phone: +420 597 091 108, phone flap for UO: 1108)
Complementary Content
  • ${title}${badge}
${loading}