OU Portal
  • Log In
  • Welcome
  • Applicants
Z6_60GI02O0O8IDC0QEJUJ26TJDI4
{}

Pomocí tohoto dialogu můžete vyhledat domácí autory, čili autory, kteří jsou vedeni v personálních systémech Ostravské univerzity.

Do našeptávače níže napište hledaný text a tento text bude vyhledán ve jméně nebo příjmení autora. Autoři, kteří budou hledanému textu odpovídat, Vám budou nabídnuti v seznamu. Pomocí myši nebo šipek na klávesnici vyberte požadovaného autora.

Našeptávač : 
Přidat autora k záznamu Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu přidat cizího autora, čili autora, který nemá žádný pracovní ani studijní vztah k Ostravské univerzitě. Takto přidaný autor bude do RIV vykázán jako nedomácí.

Pro přidání autora vepište jeho jméno a příjmení do určených položek.

Jméno :
Příjmení :
Přidat k záznamu Zavřít
Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu nahrát soubor PDF. Tento soubor musí obsahovat text tohoto záznamu (text článku, knihy, atd.). Tento soubor je důležitý pro RIV, protože může být použit jako důkaz existence tohoto záznamu.

Pro nahrání souboru klikněte na tlačítko Browse a vyberte soubor, který chcete nahrát. Nahrávání souboru zahájíte tlačítkem Nahrát soubor.

Maximální velikost souboru PDF je omezena na 100 MB.

Soubor : 

Nahrát soubor
Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete stáhnout PDF soubor přiřazený tomuto záznamu. Pro stažení souboru klikněte níže na název tohoto souboru a bude Vám nabídnuta možnost soubor uložit.

Věnujte prosím pozornost také velikosti PDF souboru. Velké soubory se mohou stahovat delší dobu, pokud máte pomalé internetové připojení.

Název souboru :
Velikost souboru :
Zavřít
Publikační činnost


preloading...   Probíhá načítání, čekejte prosím...
publicationId :
tempRecordId :
actionDispatchIndex :
navigationBranch :
pageMode :
tabSelected :
isRivValid :
Typ záznamu * : článek v odborném periodiku (J)
Domácí pracoviště * : Ústav fyziologie a patofyziologie (11501)
Název * : Klíčení semen ke konzumaci - výhody domácího klíčení semen a rizika spojená všeobecně s konzumací klíčených semen
Citace : Petřeková, K. a Sovadinová, Z. Klíčení semen ke konzumaci - výhody domácího klíčení semen a rizika spojená všeobecně s konzumací klíčených semen: výhody domácího klíčení semen a rizika spojená všeobecně s konzumací klíčených semen. Výživa a potraviny. 2017, roč. 2017, 3(květen), s. 34-36. ISSN 1211-846X.
Podnázev :
výhody domácího klíčení semen a rizika spojená všeobecně s konzumací klíčených semen
Rok * : 2017
Obor * : Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
Kód ISSN * : 1211-846X
Oficiální název periodika * : Výživa a potraviny
Stát vydavatele periodika * : Česká republika
Svazek periodika * : 3
Číslo periodika v rámci svazku * : květen
Číslo článku :
Ročník : 2017
Počet stran článku * : 3
Strana od * : 34
Strana do * : 36
Kód UT WoS :
EID :
Poddruh recenzovaného článku : Článek v českém neimpaktovaném recenzovaném časopise (Jrec/Jost)
Klíčová slova anglicky * :
germination, seeds, nutrition
Popis v původním jazyce * :
Naklíčená semena lidé znají především z obchodů, kde se prodávají balená nebo se s nimi setkávají v restauracích, kde slouží ke zdobení pokrmů nebo jsou jejich součástí. Naklíčená semena jsou bohatá na zdraví prospěšné nutrienty, proto se setkáváme také častěji s jejich domácím klíčením. Nejznámější a nejpoužívanější naklíčená semena u nás jsou mungo fazole. Klíčení luštěnin je technologický postup, při kterém dochází k pozitivním změnám v jejich nutričním složení, kupříkladu ke snížení obsahu α-galaktosidů, hydrolýze tuků na mastné kyseliny (obsah polynenasycených mastných kyselin) a ke snížení obsahu antinutričních látek, jako jsou lektiny a saponiny. Zvyšuje se obsah vitamínu C, E a vitamínů skupiny B. Doporučená doba klíčení mungo fazolí jsou nejméně 3 dny.
Popis v anglickém jazyce * :
Prouted seeds are known to people mainly from shops where they are sold packaged or they meet them in restaurants where they are used to decorate food or are part of it. Sprouted seeds are rich in nutritionally beneficial nutrients; The best known and most used sprouted seeds in our country are mung beans. Sprouting legumes is a technological process that results in positive changes in their nutritional composition, such as a decrease in α-galactoside content, hydrolysis of fats to fatty acids (polyunsaturated fatty acid content), and a reduction in the content of antinutritional substances such as lectins and saponins. Vitamin C, E and Group B vitamins are increasing. The recommended germination time of mung beans is at least 3 days.
Typ zdroje financování výsledku * : Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace
Seznam projektů :
ID Projektu Název projektu
Seznam ohlasů : 
Ohlas
R01: RIV/61988987:17110/17:A2001N0T

© 2019 Centre for Information Technology

  • Technická podpora :
  • Mgr. Olga Blahutová (phone: +420 597 091 129, phone flap for UO: 1129)
  • Ing. Lucie Svitaneková (phone: +420 597 091 108, phone flap for UO: 1108)
Complementary Content
  • ${title}${badge}
${loading}