OU Portal
  • Log In
  • Welcome
  • Applicants
Z6_60GI02O0O8IDC0QEJUJ26TJDI4
{}

Pomocí tohoto dialogu můžete vyhledat domácí autory, čili autory, kteří jsou vedeni v personálních systémech Ostravské univerzity.

Do našeptávače níže napište hledaný text a tento text bude vyhledán ve jméně nebo příjmení autora. Autoři, kteří budou hledanému textu odpovídat, Vám budou nabídnuti v seznamu. Pomocí myši nebo šipek na klávesnici vyberte požadovaného autora.

Našeptávač : 
Přidat autora k záznamu Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu přidat cizího autora, čili autora, který nemá žádný pracovní ani studijní vztah k Ostravské univerzitě. Takto přidaný autor bude do RIV vykázán jako nedomácí.

Pro přidání autora vepište jeho jméno a příjmení do určených položek.

Jméno :
Příjmení :
Přidat k záznamu Zavřít
Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete k záznamu nahrát soubor PDF. Tento soubor musí obsahovat text tohoto záznamu (text článku, knihy, atd.). Tento soubor je důležitý pro RIV, protože může být použit jako důkaz existence tohoto záznamu.

Pro nahrání souboru klikněte na tlačítko Browse a vyberte soubor, který chcete nahrát. Nahrávání souboru zahájíte tlačítkem Nahrát soubor.

Maximální velikost souboru PDF je omezena na 100 MB.

Soubor : 

Nahrát soubor
Zavřít

Pomocí tohoto dialogu můžete stáhnout PDF soubor přiřazený tomuto záznamu. Pro stažení souboru klikněte níže na název tohoto souboru a bude Vám nabídnuta možnost soubor uložit.

Věnujte prosím pozornost také velikosti PDF souboru. Velké soubory se mohou stahovat delší dobu, pokud máte pomalé internetové připojení.

Název souboru :
Velikost souboru :
Zavřít
Publikační činnost


preloading...   Probíhá načítání, čekejte prosím...
publicationId :
tempRecordId :
actionDispatchIndex :
navigationBranch :
pageMode :
tabSelected :
isRivValid :
Typ záznamu * : článek v odborném periodiku (J)
Domácí pracoviště * : Ústav fyziologie a patofyziologie (11501)
Název * : Využití ovsa, jak ho neznáme
Citace : Petřeková, K. Využití ovsa, jak ho neznáme. Výživa a potraviny. 2021, 2021(3), s. 58-63. ISSN 1211-846X.
Podnázev :
Rok * : 2021
Obor * : Ostatní lékařské obory
Kód ISSN * : 1211-846X
Oficiální název periodika * : Výživa a potraviny
Stát vydavatele periodika * : Česká republika
Svazek periodika * : 2021
Číslo periodika v rámci svazku * : 3
Číslo článku :
Ročník :
Počet stran článku * : 6
Strana od * : 58
Strana do * : 63
Kód UT WoS :
EID :
Poddruh recenzovaného článku : Článek v českém neimpaktovaném recenzovaném časopise (Jrec/Jost)
Klíčová slova anglicky * :
food, oat, cereals, human nutrition
Popis v původním jazyce * :
Obiloviny jsou nedílnou soucástí výživy cloveka pro své výhodné nutricní vlastnosti a snadnou kulinární úpravu. Potravinárský prumysl rozširuje nabídku produktu z obilovin jejich zpracováním moderními technologiemi. Oves má široké využití v rade receptu. Obsahuje cenné nutricní látky, významnými složkami jsou β-glukany a fenolové slouceniny s vysokou antioxidacní aktivitou. Oves je vhodnou surovinou ke klícení nebo fermentaci, a v dusledku snížení obsahu antinutricních látek prítomných v surovém zrnu ovsa je pak lépe stravitelný. Klícená semena ovsa lze ošetrit sušením, které prodlouží jejich trvanlivost a sníží riziko mikrobiální nezávadnosti. Fermentované nemlécné výrobky z ovsa obsahují navíc prospešné kmeny bakterií, které jsou významné pro strevní mikrobiotu.
Popis v anglickém jazyce * :
Cereals are an integral part of human nutrition for their effectiveness nutritional properties and easy culinary preparation. Food The industry is expanding its product offering of their cereals processing by modern technologies. Oats have a wide range of uses in a recipe line. Contains valuable essential nutrients components are β-glucans and high phenolic compounds antioxidant activity. Oats are a suitable raw material for germination or fermentation, and as a result of a reduction in the content of antinutritional. The substance present in the raw oat grain is then better digested. Germinated seeds can be treated by drying, which prolongs them durability and reduce the risk of microbial safety. Fermented in addition, non-dairy oat products contain beneficial strains of bacteria that are important for the intestinal microbiota.
Typ zdroje financování výsledku * : Jiné veřejné zdroje
Seznam projektů :
ID Projektu Název projektu
Seznam ohlasů : 
Ohlas
R01: RIV/61988987:17110/21:A22029VP

© 2019 Centre for Information Technology

  • Technická podpora :
  • Mgr. Olga Blahutová (phone: +420 597 091 129, phone flap for UO: 1129)
  • Ing. Lucie Svitaneková (phone: +420 597 091 108, phone flap for UO: 1108)
Complementary Content
  • ${title}${badge}
${loading}