OU Portal
Log In
Welcome
Applicants
Z6_60GI02O0O8IDC0QEJUJ26TJDI4
Error:
Javascript is disabled in this browser. This page requires Javascript. Modify your browser's settings to allow Javascript to execute. See your browser's documentation for specific instructions.
{}
Close
Publikační činnost
Probíhá načítání, čekejte prosím...
publicationId :
tempRecordId :
actionDispatchIndex :
navigationBranch :
pageMode :
tabSelected :
isRivValid :
Record type:
stať ve sborníku (D)
Home Department:
Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje (31800)
Title:
Význam ekologického zemědělství v rozvoji podhorských a horských oblastí České republiky
Citace
Žufan, P. Význam ekologického zemědělství v rozvoji podhorských a horských oblastí České republiky.
In:
IV. mezinárodní konference o regionálních vědách, Faktory efektivnosti rozvoje regionů ČR: IV. mezinárodní kolokvium o regionálních vědách, Faktory efektivnosti rozvoje regionů ČR 20.6.2001 Znojmo.
Brno: Masarykova univerzita, 2001. Masarykova univerzita, 2001. s. 146-160. ISBN 80-210-2748-7.
Subtitle
Publication year:
2001
Obor:
Neurčen
Number of pages:
Page from:
146
Page to:
160
Form of publication:
ISBN code:
80-210-2748-7
ISSN code:
Proceedings title:
IV. mezinárodní kolokvium o regionálních vědách, Faktory efektivnosti rozvoje regionů ČR
Proceedings:
Publisher name:
Masarykova univerzita
Place of publishing:
Brno
Country of Publication:
Sborník vydaný v ČR
Název konference:
IV. mezinárodní konference o regionálních vědách, Faktory efektivnosti rozvoje regionů ČR
Místo konání konference:
Znojmo
Datum zahájení konference:
Typ akce podle státní
příslušnosti účastníků:
Evropská akce
WoS code:
EID:
Key words in English:
agriculture; organic farming; development; less favoured areas
Annotation in original language:
Charakteristika, specifika a cíle ekologického zemědělství. Vývoj ekologických metod zemědělského hospodaření v ČR od roku 1990. Faktory determinující rozvoj EZ v ČR. Úloho EZ pro stabilizaci a rozvoj méně příznivých oblastí.
Annotation in english language:
Organic agriculture includes all agricultural systems that promote the environmentally, socially and economically sound production of food. These systems take soil fertility as a key to successful crops growing and livestock breeding. By respecting the natural capacity of plants, animals and the landscape, it aims to optimise quality in all aspects of agriculture and the environment. Organic farming dramatically reduces external inputs by refraining from the use of chemosynthetic fertilizers, pesticides and pharmaceuticals. In the Czech Republic the organic methods of farming have been developed since 1990 and in last three years was recorded a big interest in this way of agricultural activities. It has been markedly shown in widening of areas under organic management, especially in mountanious less favoured areas.
References
Reference
R01:
Complementary Content
Deferred Modules
${title}
${badge}
${loading}
Deferred Modules