OU Portal
Log In
Welcome
Applicants
Z6_60GI02O0O8IDC0QEJUJ26TJDI4
>
Publ3 search
Error:
Javascript is disabled in this browser. This page requires Javascript. Modify your browser's settings to allow Javascript to execute. See your browser's documentation for specific instructions.
{}
Zavřít
Publikační činnost
Probíhá načítání, čekejte prosím...
publicationId :
tempRecordId :
actionDispatchIndex :
navigationBranch :
pageMode :
tabSelected :
isRivValid :
Typ záznamu:
stať ve sborníku (D)
Domácí pracoviště:
Katedra chemie (31500)
Název:
Z přírody do laboratoře: Použití anthokyanů pro vizuálně atraktivní a bezpečné pokusy ve výuce chemie
Citace
Trčková, K. a Maršálek, R. Z přírody do laboratoře: Použití anthokyanů pro vizuálně atraktivní a bezpečné pokusy ve výuce chemie.
In:
12th International Conference on Research in Didactics of the Sciences: DIDSCI+ 2024: 12th International Conference on Research in Didactics of the Sciences 2024-06-25 Ostrava.
Ostrava: Ostravská univerzita, 2024. s. 81-82. ISBN 978-80-7599-443-1.
Podnázev
Rok vydání:
2024
Obor:
Počet stran:
2
Strana od:
81
Strana do:
82
Forma vydání:
Elektronická verze
Kód ISBN:
978-80-7599-443-1
Kód ISSN:
Název sborníku:
DIDSCI+ 2024: 12th International Conference on Research in Didactics of the Sciences
Sborník:
Mezinárodní
Název nakladatele:
Ostravská univerzita
Místo vydání:
Ostrava
Stát vydání:
Sborník vydaný v ČR
Název konference:
12th International Conference on Research in Didactics of the Sciences
Místo konání konference:
Ostrava
Datum zahájení konference:
Typ akce podle státní
příslušnosti účastníků akce:
Evropská akce
Kód UT WoS:
EID:
Klíčová slova anglicky:
pH scales, plant extracts, buffers, color meter
Popis v původním jazyce:
Tento příspěvek představuje metodu přípravy barevných pH škál pomocí rostlinných extraktů a pufrů. Tyto extrakty (např. z fialky, modřence, karafiátu, maliny, ředkvičky) představují alternativu k běžně používanému výluhu z červeného zelí. Tento přístup umožňuje žákům rozvíjet badatelské dovednosti, ale také integruje praktickou s environmentální výchovou a podporuje zájem studentů o přírodní vědy.
Popis v anglickém jazyce:
This paper introduces a method for preparing colorful pH scales using plant extracts and buffers. These extracts (e.g., from violets, grape hyacinths, carnations, raspberries, radishes) serve as an alternative to the commonly used red cabbage extract. This approach not only allows students to develop inquiry-based skills but also integrates practical activities with environmental education, fostering students' interest in the natural sciences.
Seznam ohlasů
Ohlas
R01:
Complementary Content
Deferred Modules
${title}
${badge}
${loading}
Deferred Modules