OU Portal
Log In
Welcome
Applicants
Z6_60GI02O0O8IDC0QEJUJ26TJDI4
Error:
Javascript is disabled in this browser. This page requires Javascript. Modify your browser's settings to allow Javascript to execute. See your browser's documentation for specific instructions.
{}
Close
Publikační činnost
Probíhá načítání, čekejte prosím...
publicationId :
tempRecordId :
actionDispatchIndex :
navigationBranch :
pageMode :
tabSelected :
isRivValid :
Record type:
stať ve sborníku (D)
Home Department:
Katedra chemie (31500)
Title:
Z přírody do laboratoře: Použití anthokyanů pro vizuálně atraktivní a bezpečné pokusy ve výuce chemie
Citace
Trčková, K. a Maršálek, R. Z přírody do laboratoře: Použití anthokyanů pro vizuálně atraktivní a bezpečné pokusy ve výuce chemie.
In:
12th International Conference on Research in Didactics of the Sciences: DIDSCI+ 2024: 12th International Conference on Research in Didactics of the Sciences 2024-06-25 Ostrava.
Ostrava: Ostravská univerzita, 2024. s. 81-82. ISBN 978-80-7599-443-1.
Subtitle
Publication year:
2024
Obor:
Number of pages:
2
Page from:
81
Page to:
82
Form of publication:
Elektronická verze
ISBN code:
978-80-7599-443-1
ISSN code:
Proceedings title:
DIDSCI+ 2024: 12th International Conference on Research in Didactics of the Sciences
Proceedings:
Mezinárodní
Publisher name:
Ostravská univerzita
Place of publishing:
Ostrava
Country of Publication:
Sborník vydaný v ČR
Název konference:
12th International Conference on Research in Didactics of the Sciences
Místo konání konference:
Ostrava
Datum zahájení konference:
Typ akce podle státní
příslušnosti účastníků:
Evropská akce
WoS code:
EID:
Key words in English:
pH scales, plant extracts, buffers, color meter
Annotation in original language:
Tento příspěvek představuje metodu přípravy barevných pH škál pomocí rostlinných extraktů a pufrů. Tyto extrakty (např. z fialky, modřence, karafiátu, maliny, ředkvičky) představují alternativu k běžně používanému výluhu z červeného zelí. Tento přístup umožňuje žákům rozvíjet badatelské dovednosti, ale také integruje praktickou s environmentální výchovou a podporuje zájem studentů o přírodní vědy.
Annotation in english language:
This paper introduces a method for preparing colorful pH scales using plant extracts and buffers. These extracts (e.g., from violets, grape hyacinths, carnations, raspberries, radishes) serve as an alternative to the commonly used red cabbage extract. This approach not only allows students to develop inquiry-based skills but also integrates practical activities with environmental education, fostering students' interest in the natural sciences.
References
Reference
R01:
Complementary Content
Deferred Modules
${title}
${badge}
${loading}
Deferred Modules